Skillnad mellan versioner av "Colson-principen"

Hoppa till navigering Hoppa till sök
imported>AlexanderKirk
(Skapade sidan med 'Colsonprincipen, även kallad principen om indirekt effekt beskrivs i fallet [http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:61983J0014:SV:HTML von Colson]. Denna å…')
 
imported>Staffan
m (Colson principen flyttad till Colson-principen: bindestreck)
 
(En mellanliggande version av samma användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
Colsonprincipen, även kallad principen om indirekt effekt beskrivs i fallet [http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:61983J0014:SV:HTML von Colson]. Denna ålägger medlemsstaterna att tolka den nationella rätten mot bakgrund av direktivets ordalydelse och syfte så att det resultat som avses i art. 288 st. 3 FEUF uppnås.
+
Medlemsstater ska tolka den nationella rätten mot bakgrund av ett EU-direktivs ordalydelse och syfte så att det resultat som avses i art. 288.3 [[FEUF]] uppnås.
 +
 
 +
Colson-principen, även kallad principen om indirekt effektbeskrivs i fallet [http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:61983J0014:SV:HTML von Colson (Mål 14/83)].  
 +
 
 +
[[Kategori:EU-rätt]]

Nuvarande version från 22 maj 2010 kl. 21.16

Medlemsstater ska tolka den nationella rätten mot bakgrund av ett EU-direktivs ordalydelse och syfte så att det resultat som avses i art. 288.3 FEUF uppnås.

Colson-principen, även kallad principen om indirekt effekt, beskrivs i fallet von Colson (Mål 14/83).