Diskussion:Lyte och men

Hoppa till navigering Hoppa till sök

Felrapport Vad kan min ersättning bli

<jag blev skadad i vården 97.Jag var satellitpatient. Läkare tillkallades ej när jag var okontaktber och inte gick att ge mina mediciner. Efter fyra timmar fick jag hjärtstillestånd,Under dessa timmar togs ett blodtryck 85/40 livshotande värde, ingen larmades då heller. Av en händelse kom personal in på rummet just när jag fått hjärtstillestånd och kunde larma. Jag hade då PEA och efter 10 minuters avancerad HLR återfick jag puls och kunde läggas i respirator på IVA. där var jag i 17 dygn varav 15 i respirator, sedan jag vaknat överfördes jag till medicinavdelning där jag var i ytterligare dryga 5 veckor, innan jag hade lärt mig att gå med rollator. Jag har ångest efter detta, minnesförlust, dokumenterad anoxisk hjärnskada, rösten är hes och skrovlig,jag går fortfarande hos logoped.Har fortfarande mardrömmar och rädsla, jag minns HLR hur de slog mig, jag minns stycken från IVA, och jag minns hela kampen för att lära sig använda armar och ben igen, kampen att jag inte tålde mat, fick sondmatning nattetid under lång tid även på medicinavdelning. Jag opererade en arm nu nyligen, blev sövd. När jag blev väckt efter operationen var jag tvärsäer på att jag var tillbaka på ruta ett. Jag trodde jag var på IVA igen, att jag inte kunde gå,inte kunde hålla ett glas vatten, att min röst knappast hördes. Jag blev fruktansvärt rädd. Sköterska som väckte mig ville att jag skulle gå på toaletten. Jag kan inte gå , sa jag. då måste Ni bära mig, till min stora förvåning så kunde jag stå på mina ben. Menjag fick i alla fall vara kvar på sjukhuset tills nästa dag för jag blev så oerhört stressad av att vakna upp och tro mig vara på IVA igen.

Jag väntar på beslut från PSR, att jag får ersättning beslutades i nov 2008, men jag vet inte alls vad summan kan bli och klarar inte av edra tabeller.PSR ska gå efter trafikskadetabeller. Vill ni vara snäll och ge mig något förslag till vad ersättningen kan bli. MVH Karin Karlsson se satellitpatient på Lex maria utredning. Jag vvar 57 år snart 58 då skadan inträffade är 60 år nu. förtidspensionerad sedan tidigare pga reumatisk sjukdom.

Skicka svar till karin.karlsson@comhem.se

Hej, lagen.nu är en privat, ideellt driven tjänst. Vi kan tyvärr inte ge råd i specifika juridiska frågor. --Staffan Malmgren 6 mars 2010 kl. 11.17 (UTC)